KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL

Ruoka > makeiset ja niistä syntyvät oireet?

tuleeko teille makeisista mm. kasvoille polttelua, kuumotusta, punastelua ja turvotusta? Tulleeko sydämentykyttelyä?

ti 23.02.2010, 23:12 | Unregistered CommenterLumikki

Ei ole tullut mitään yllä mainituista. Päänsärkyä on tullut, jos olen ahminut liikaa irtokarkkeja, mutta sekin vaatii jo melkoisen satsin.

to 25.02.2010, 16:22 | Unregistered CommenterLuna

Ei tule. Ja jos aloittajalle tulee, niin suosittelen vilistamaan kiireen vilkkaa allergiatesteihin.
En mie jotenkin usko, etta yleisesti karkit mitaan aiheuttaisivat (karkkejakin kuitenkin on moooonenlaisia) mutta monissa karkeissahan on paljon ties mita variaineita, sailontaaineita ja kaikkea, joille voi olla yliherkka,

to 25.02.2010, 16:25 | Unregistered CommenterAva

Minä en suosittelisi juoksemaan allergiatesteihin (eivät ole luotettavia, allergiat vaihtelee ja elää, ja toisinaan, kuten tässä, mikäli oireita ei tule muusta, kuin karkeista, testit eivät ole elintärkeitä), vaan suosittelisin välttämään karkkia :)

Kuivatut hedelmät, itse tehty suklaa ym vähän lisäaineita sisältävät ovat ihan hyviä herkutteluun.

to 25.02.2010, 17:00 | Unregistered Commenterjenni

Kyllä tulee! Itselleni tulee hengenahdistusta joistakin vihreistä hedelmäkarkeista, esimerkiksi vihreistä aakkosista. Osittain tämänkin vuoksi syön nykyisin harvoin tälläisiä irtokarkkihenkisiä karkkeja, mielummin napsin vaikka pähkinöitä. Ja suklaa on tietty eri juttu ;)

to 25.02.2010, 22:22 | Registered Commentertuusa

Ainoa makeinen, josta mulle tulee selkeää sydämentykytystä on salmiakki (syön harvoin). Muista karkeista vain mahanpuruja, jos syö liikaa... Ihon punastelua tms. en ole huomannut. Värjättyjä hedelmäkarkkeja en edes syö, tummaa suklaata menee senkin edestä.

pe 26.02.2010, 10:58 | Unregistered CommenterKraak

Kuivatuissa hedelmissä kannattaa suosia rikillä käsittelemättömiä eli siis luomutuotantoa. Työkaveri on hurahtanut kuivattuihin hedelmiin ja on niitä ahmittuaan valitellut mahakipua, liekö ollut liikasyönti vai tuo liikarikki, joka on mahan sekoittanut. Itse olen ihan ruokakaupastakin löytänyt kuivatuja luomuhedelmiä.
Puolisoni on entinen irtokarkkinarkkari, nykysin kun vetää (edes pienen) pussillisen irtsareita, valittaa myös mahakipua ja naaman turvotusta ja yleistä pahaa oloa, varsinkin dagen-efter. Pelkästä sokerimäärästä se ei ainakaan täysin johdu, vetelee kyllä sokeripitoisia juttuja muutenkin kuin leipää... Ollaan arveltu, että yhtäkkinen isompi määrä väri- ja säilöntäaineita teettää noita oireita. Siksipä hän onkin vähentänyt karkinsyöntiä.

pe 26.02.2010, 11:17 | Unregistered CommenterLeenaN

Mulla makeisten oireena on huono omatunto ja pöhöttynyt olo. Eipä niitä ole tullut kyllä enää itse ostettua raakasuklaaseen ja kuivahedelmiin siirtymisen jälkeen.

la 27.02.2010, 12:56 | Unregistered Commenteran

Kyllä, kaikki nuo oireet sydämen tykyttelyä lukuunottamatta karkinsyönnistä saan! Lähinnä siis irtokarkeista ja muista pussikarkeista, suklaan kanssa ei ole mitään ongelmia ollut.. Nuorempana en edes tajunnut että se kamala olo joka karkkien syömisen jälkeen tuli johtui todella niistä karkeista. Vielä en kuitenkaan ole täysin karkeista vieroittunut, but I'll work on that.

la 27.02.2010, 17:11 | Registered CommenterNaive

mä en pidä suklaasta enkä kaakaomakeisista, joten on aika siirtyä itsellänikin
ehkä pähkinöihin ja kuivattuihin hedelmiin tms. Mitkä on luotettuja merkkejä em. kuivatuissa ja pähkinöissä. Onko Pirkka millainen? Sitä oon joskus ostanut, eikä oo tullut oireilua.

Karkeissa on varmaankin just se sokeri ja lisä-aineet. Entä hiivasyndrooma- eikö sekin aiheuta pöhöä ja jotain muuta? Mulla tullee mm. hiivapullasta ja vehnästäkin ihan hirmuista pöhä, niinku paksuna olisin:(

Viikonlopun synttärijuhlissa bongattua:
Lidl:n "lehmä-toffee" (karkin nimeä en tiedä, mutta kermatoffeeta, jonka paperissa lehmän kuva. Valmistusaineet: Sokeri, voi, kerma ja glukoosi. Uskomattoman yksinkertaista, ja niin makeaa, että yksi karkki vei makeanhimon loppuillaksi :)

ti 07.09.2010, 13:33 | Registered CommenterCisse

Mutta noita lehmätohveita kun syö, niin saa istua koko illan pöntöllä.

ti 07.09.2010, 18:34 | Unregistered CommenterPekka

Joku kyseli hyviä merkkejä kuivatuista hedelmistä. Urtekramilla on kaikenlaisia luomuna, ja ne on tosi maukkaita myös. Pusseissa myös usein lukee, jos sisältävät rikkiä, jota kannattaa siis välttää. Myös Punnitse & Säästä -kaupasta ja Runsaudensarvesta saa luomuisia kuivattuja hedelmiä irtona.

ke 29.09.2010, 21:13 | Registered CommenterAnnika Kettunen

Mä oon aivan ihastunut Ruohonjuuressa myytäviin Tropical Wholefoods -kuivahedelmiin! Mangot on niin oikean makuisia ettei kellään muulla, samoin ananakset. Kuivatuista banaaneista en oo ikinä tykännyt, kun ne on kaikki friteerattuja ja sokeroituja käkkäröitä, mutta tän merkin banaanit on IHAN toinen juttu - ainoastaan kuivattu, ei lisätty mitään ja maistuu oikeasti banaanilta. Voin lämpimästi suositella!

ma 25.10.2010, 10:25 | Unregistered Commenterluomupupu

Itselleni tulee irtokarkeista yhtäkkinen väsyminen ja aamulla karkki-illan jälkeen on sormet turvoksissa ja saattavat olla jopa tunnottomina. Samaa aiheuttaa suolaiset sipsit yms.
Tämän huomaa erityisesti silloin, kun on ollut pitkään syömättä kyseisiä "herkkuja"...

ma 24.01.2011, 16:57 | Unregistered CommenterSatuli

Syön todella harvoin irtokarkkeja. Viimeksi söin noin kourallisen salmiakkikaloja, jotka olivat jääneet leffareissulta yli. Tämä kourallinen taisi olla liikaa, koska tuloksena oli migreenin kaltainen tila pahoinvointeineen kaikkineen. Keliaakikkona saan viljasta vastaavia oireita, mutta uskaltauduin näitä karkkeja syömään kun ostohetkellä syynäsin tuoteselosteen ja totesin namut turvalliseksi. Nyt pelkkä ajatus salmiakkikaloista saa aikaan kuvottavan tunteen, yögh.

su 29.05.2011, 17:10 | Registered CommenterMerviP

Jos syön irtokarkkeja mulle tulee seuraavia oireita: tuun tosi kiukkuseksi, kuumottaa, väsyttää, särkee päätä, "krapulafiilikset" seuraavana päivänä, vatsa turpoo ja naama alkaa kukkia..tumma suklaa ei tee mitään. :) Pysyttelenkin siinä.

ma 30.05.2011, 19:16 | Unregistered CommenterHanna