KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Entä jos hormonihäiritsijät estävät sinuakin saamasta lapsenlapsia? | Main | "Vain hedelmän oma sokeri" »
keskiviikko
maalis212012

5 terveellistä tapaa maustaa vesi

Vaikka vesi paras janojuoma onkin, kaipaan välillä juomaani jotain makua. En pidä limppareista, eivätkä maustetut kivennäisvedetkään ole turhan terveellisiä. Vichyjen litkiminen on myös pidemmän päälle kallista puuhaa. Makuvesien valmistaminen on onneksi helppoa ja vaihtoehtoja on lähes rajattomasti. Kokeile vaikka näitä!

Kuva: Flickr/theogeo1. Sitrukset

Sitruunanpalat tai puristettu mehu piristävät vettä. Raikasta makua saa myös limestä tai appelsiinin paloista. Jos käytät hedelmän paloja, kannattaa suosia luomua.

2. Yrtit

Heitä vesipulloon muutama lehti sitruunamelissaa tai minttua. Kokeile rohkeasti myös muita lempiyrttejäsi: miten olisi basilika tai laventeli?

3. Kurkku

Kurkku on raikasta ja miedon makuista. Se onkin erityisen hyvää kesällä tai kevyen salaattiaterian kanssa. Yhdistä kurkkuveteen myös sitruunaa ja yrttejä. Tai kokeile vaikka lime-kurkkuvettä.

4. Mausteet

Tee helppo inkiväärijuoma. Sekoita kuumaan veteen inkivääriä ja anna jäähtyä. Viilenneeseen juomaan voi lisätä vielä hieman sitruunaa. Maistuu toki myös lämpimänä!

5. Suola

Moni liputtaa suolatun veden puolesta. Ripaus merisuolaa pulloon ja vesi saa aivan uutta makua. Sopii erityisesti helteellä tai rankan treenin jälkeen.

Voit valita myös jokaisesta kategoriasta jotakin ja tehdä erilaisia sekoituksia. Raaka-aineet ova halpoja, joten makuja viitsii testailla useamminkin sitä omaa suosikkireseptiä etsiessä.

Aiemmin Uudessa Mustassa:

Reader Comments (1)

Meille ostettiin viime kesänä SodaStream, koska meillä vissyn kulutus on "pullo päivässä" -luokkaa. On nimittäin värkki maksanut itsensä monta kertaa takaisin ja kyllähän se kai säästää luontoakin. Hiilihappopatruunat voi palauttaa kauppaan ja samalla saa uuden pelkän täytön hinnalla (vrt. kaasupullot)... Loistava keksintö! Voisitte oikeastaan tutkiakin, onko laite oikeasti ekompaa kuin vissypullojen ostelu...

ke 21.03.2012, 10:04 | Registered Commenterelina häkkinen
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.