KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Päivän raaka-aine: lime | Main | Mun Elämä Oli Nyt Tässä? »
torstai
maalis152012

Huuto.net saa haastajia

Kierrätyskeskukset saavat pian valtakunnallisen nettikaupan, jos Kierrätysverkon suunnitelmat toteutuvat. Uuden verkkokauppasysteemin kautta eri puolilla Suomea toimivat kierrätyskeskukset olisivat verkossa samalla viivalla. Samoin ostaja, riippumatta siitä sijaitseeko hän Iissä tai Ivalossa. 

Tämä ompelukone sijaitsee Luotsin kierrätysmyymälässä Hämeenlinnassa, mutta on myytävänä verkossa osoitteessa www.kiertis.fi.

Kierrätyskeskusten yhteisessä verkkokaupassa vallitsee ostajan markkinat, sillä esille tuleva tavara on samaa, jota kierrätyskeskuksiin muutenkin tuodaan, ilmaiseksi. Valtakunnallisesti ajateltuna suurempi ongelma onkin tavaran luovutuspäässä, oli se sitten luovuttamista tai myymistä. Paitsi että nettikauppa tuo tavarat ostajien näkyville, tavoitteena on houkutella jengi viemään käyttökelpoinen roina Kierrätyskeskuksiin kaatopaikan sijaan. Myös ullakot ja kesämökit ovat täynnä hyvää tavaraa, josta ihmiset olisivat valmiita luopumaan ilmaiseksikin, jos se olisi helpompaa - ja sitä tulisi vain ajatelleeksi.

- Tutkimusten mukaan 94 prosenttia suomalaisista haluaa kierrättää, teoriassa. Käytännössä suurimpia esteitä ovat tutkitusti ajanpuute ja vaikeus kohdata ventovieraita, kertoo Kierrätysverkon toimitusjohtaja Harri Välimäki

Ostonäkökulmasta Kierrätysverkon suurin kilpailija ei  ole muu kierrätystä edistävä toiminta vaan päivittäistavarakauppa, joka kannustaa ostamaan aina vain lisää, Välimäki sanoo.

Verkkopalvelun lisäksi Kierrätysverkon idea on tarjota Kierrätyskeskuksille laitteet, joilla tavaroiden lisääminen verkkoon sujuu helposti. Pyrkimyksenä on saada tavara myös liikkumaan edullisesti ja fiksusti ympäri Suomea - logistiikkakumppanit ovat haussa. 

Huuto.netissähän ongelma on, että siellä joutuu niiden vieraiden ihmisten kanssa tekemisiin. Myymiseen vaaditaan myös jonkinlaista kirjoitustaitoa, että pystyy markkinoimaan vanhan tavaransa siten, että sen joku haluaa ja vieläpä maksaa siitä. Siksi on hyvä, että kierrättäminen muullakin tavalla onnistuu.

Väitän, että yksi kierrättämisen suuri este on se, että suomalaisilla on liikaa tilaa. Kun kamaa on tarpeeksi monta vuosikymmentä säilötty mökin ullakolla, se ei välttämättä ole enää käyttökelpoista ja joutaa kaatopaikalle - sen sijaan, että se olisi annettu jonkun muun käyttöön heti, kun sitä ei enää itse tarvinnut.

Tämä Kierrätyskeskusten nettikauppa toimii nyt pilottina Hämeenlinnassa, mutta laajennusta on odotettavissa muualle Suomeen tämän vuoden aikana.

PS. Myös Netcyclerillä on uudenlainen vaihtorinkisysteemi sekä mahdollisuus pelkän vaihtamisen sijaan käydä kauppaa myös rahalla - näistä pian lisää!

--> Kerro, millainen olisi unelmiesi kierrätysjärjestelmä verkossa!

 

Aiemmin Uudessa Mustassa: Käytetyn Ikea-kaman saa kohta palauttaa liikkeeseen?

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.